En nyt kerro, että missä kaikkialla olen ollut, mutta jotain voin kertoa kuvauksista. Esimerkiksi; mitä avustaja tekee? 

Avustajahan on kaikista huomaamattomin, mutta eihän kukaan esimerkiksi istu kahvilassa ainoastaan yksin vaan kuvaustilanteesta pitää saada aidon näköinen, eli useampi pöytä kuvauksissa täytetään avustajilla. Joku lukee lehteä, joku pelaa ja joku muka juttelee. 
Juttelu tapahtuu äänettömästi ja ainoastaan suu liikkuu. Jos olet esimerkiksi pizzalla pizzeriassa niin et taatusti saa lämmintä pizzaa, et saa itse valita täytteitä ja samaa pizzaa syödään useampi tunti.
Samaa kohtausta saatetaan tehdä jopa kuutisen tuntia ja tv:ssä se näkyy vain puolisen minuuttia. Ei edes välttämättä sitä.

Kuvauksia on erilaisia. Niissä pitää käyttäytyä ja näyttäytyä tilanteen vaatimalla tavalla. Kaikista parhaimpia ovat ne kuvauspäivät, joissa oikeat näyttelijät huomioivat avustajat ja ollaan hetki kuin yhtä samaa perhettä, aivan kuin oltaisiin tunnettu kauemminkin kuin se muutama tunti.

Tää on ollut mun haave monta vuotta, lapsesta asti ja sitten yksi ystävä kysyi, että "Miksi et sitten tee asian eteen jotain?"
Tottakai mä oon aina tiennyt, että suurin osa kamerassa näkyvistä ihmisistä on palkattu sinne vain väliaikaisesti tekemään kuvasta/kohtauksestä täyteläisempi.
En osannut kuvitella miten paljon työtä se vaatii, ennen kuin pääsin itse siihen hommaan.
Nyt en ole pitkiin aikoihin päässyt tekemään kyseistä hommaa, mutta nyt kun koulusta alkoi kesäloma niin nyt on taas mahdollisuus sumplia aikatauluja niin, että kuvauksiin pääsee.

Tottakai jokaisessa tuotannossa on omat tekijät, mutta henkilökohtaisesti en suostuisi esiintymään alasti tai antamaan kasvoja esimerkiksi peräpukama mainokselle. Sillä sua ei ihan heti sellaisesta unohdeta.

Muistan ensimmäisen kuvauskerran loppuelämäni. Jännitti ihan pirhanasti ja en osannut kuvitella, että se on niin paljon sitä samaa toistoa. Elikkä avustajana toimiminen vaatii pitkää pinnaa, paljon aikaa, valmiutta toistaa itseään ja tekemisiään.
Kohtaus mikä näkyy alla meni muistaakseni kerralla putkeen, mutta yleensä useampi kohtaus ollaan otettu useampaan otteeseen. Yleensä kohtaus ei mene ensimmäisellä kerralla purkkiin vaan se pitää ottaa monesta eri kuvakulmasta, ääni ei ehkä toimi, valotus on huono, päänäyttelijät sekoavat vuorosanoissa... 
Kohtauksia ei kuvata niinkuin ne tv:ssä tai elokuvissa esitetään vaan esimerkiksi loppukohtaus saatetaan kuvata ensimmäisenä ja samalla tapahtumapaikalla kuvataan toinen kohtaus, joka sijoittuu elokuvan/sarjan alkupäähän.
Samalla paikalla tehtävät kohtaukset kuvataan peräkkäin.
Leikkaamalla ja editoimalla pystyy siis tekemään ihmeitä.

Palkkauksesta: Yleensä mulla on tapana käydä sellaisissa tuotannoissa, joista saa vähän rahaa, sillä en koe tekeväni leffalippupalkkiolla mitään.
Onneksi nykyään on vaihtoehtona ottaa käteisenä summa, joka normaalisti annettaisiin leffalippuna. Et voi vaatia itsellesi palkkaa, jos et ole näkynyt jossain. Yleensä verokortti pitää olla mukana, sillä avustuksesta maksettava raha on veronalaista tuloa.
Mitä enemmän pyörit tuotannoissa, sua saatetaan jopa pyytää paikalle, koska sinun tyylisi ja tapasi tunnetaan ja tiedetään jo.

Ohessa on vielä pieni pätkä, joka netistä sattui löytymään. Siellä on isoja suomalaisia nimiä ja myös minä.

https://www.youtube.com/watch?v=vjjdvg5V7h0